Hvor meget koster det at rejse med færge i Europa?

Undersøgelse og analyse af prisindekset for færgeoverfarter i Europa i 2023

I denne sommerperiode, som er ideel til maritime eskapader og krydstogter af alle slags, er færgen et populært transportmiddel for mange rejsende. Langt fra stresset i overfyldte lufthavne eller stationer giver færger dig mulighed for at rejse komfortabelt, mens du tager dig god tid.

Hos Vivanoda, en webplatform, der gør det muligt for rejsende at finde færge-, bus-, tog- og flybilletter, ønskede vi at iværksætte en større undersøgelse af færgepriserne i Europa for at få en bedre forståelse af variationerne i færgebilletpriserne i henhold til en række kriterier (destinationsland, afstand, sæsonbestemthed osv.).

Vi har derfor analyseret titusindvis af færgebilletter på hundredvis af ruter i Europa samt overfarter til Tyrkiet og Maghreb-landene (Marokko, Algeriet, Tunesien) for at få et så fyldestgørende billede som muligt. Det skal bemærkes, at kun prisen er blevet taget i betragtning i denne undersøgelse, uanset kvaliteten af servicen om bord, forskelle i personalets lønninger, økonomiske forskelle mellem landene osv.

EUROPE

Vigtige punkter

 • Færgeoverfarter til Tunesien, Litauen, Letland, Polen og Sverige har det laveste prisindeks.
 • Omvendt har færgeoverfarter til Tyrkiet, Storbritannien og Marokko det højeste prisindeks.
 • Forbindelserne mellem Grækenland og Tyrkiet og mellem Marokko og Spanien er forholdsmæssigt de dyreste i Europa.
 • Forbindelserne mellem Tyskland og Litauen eller Letland er de billigste i forhold til den tilbagelagte afstand.
 • Jo kortere overfarten er, jo dyrere er den.
 • I hele Europa er priserne i gennemsnit højere fra juli til september. De er også lidt højere i weekenderne.

Sammenligning af færgeprisindeks efter land i Europa

Baseret på prisindekset, som repræsenterer den gennemsnitlige pris pr. person for at rejse 100 km med færge, har vi identificeret de dyreste og billigste lande for færgerejser.

Sammenligning af færgeprisindeks efter land i Europa

Resultaterne afslører en betydelig variation i billetpriserne på tværs af kontinentet.

Blandt de dyreste lande topper Tyrkiet listen, efterfulgt af Storbritannien, Marokko, Malta, Island, Italien, Algeriet, Portugal og Spanien. Disse lande har alle relativt høje færgepriser.

På den anden side er det interessant at bemærke, at de skandinaviske lande og de baltiske lande er blandt de billigste i Europa. Tunesien topper listen over de billigste lande, efterfulgt af Litauen, Letland, Polen, Sverige, Norge, Finland, Albanien, Estland og Cypern. Disse destinationer tilbyder mere overkommelige priser for færgeoverfarter, hvilket kan være attraktivt for rejsende, der leder efter økonomiske løsninger.

Sammenligning af færgepriser mellem europæiske lande

Den næste del af vores undersøgelse fokuserer på sammenligningen af færgepriser mellem europæiske lande. Vi har analyseret færgepriserne på internationale ruter, som dem mellem Italien og Grækenland, Spanien og Marokko, og alle færgeruter mellem to lande for at forstå, hvordan priserne varierer fra et land til et andet. Indenlandske overfarter (Italien -> Italien eller Grækenland -> Grækenland, for eksempel) er udelukket.

Sammenligning af færgepriser mellem europæiske lande

Vi kan se, at overfarter mellem Grækenland og Tyrkiet har det højeste prisindeks i Europa. Langt bagefter kommer rejser mellem Spanien og Marokko og mellem Danmark og Tyskland.

Omvendt er overfarter mellem Tyskland og Litauen eller Letland de billigste i Europa i forhold til den tilbagelagte afstand.

Overfarter mellem Norge og Sverige og mellem Italien og Spanien er også blandt de billigste i Europa.

Der er også en markant kontrast mellem overfarter til Marokko, som er blandt de billigste fra Frankrig eller Italien (lange overfarter), men blandt de dyreste fra Spanien (korte overfarter).

Afstandens indflydelse på færgepriserne i Europa

Vi ønskede at kontrollere, om længden af færgeoverfarten havde en indvirkning på gennemsnitsprisen for overfarter.

Afstandens indflydelse på færgepriserne i Europa

Vi fandt ud af, at jo kortere overfarten er, jo højere er prisen.

De dyreste færgeoverfarter i Europa

I dette afsnit ser vi nærmere på færgeprisindekset for hver af færgeruterne i Europa. I alt har vi analyseret næsten 800 ruter i hele Europa.

De dyreste færgeoverfarter i Europa

Vi kan se, at det er de meget korte overfarter (Lymington-Yarmouth, Chios-Cesme, Santa Maria Salina-Rinella og Caleta del Sebo-Orzela), der har de højeste prisindekser. Disse overfarter er de dyreste i Europa i forhold til den tilbagelagte distance.

De billigste færgeoverfarter i Europa

Lad os nu se på rangeringen af de billigste færgeruter i Europa efter prisindeks. Vi analyserede i alt næsten 800 ruter i hele Europa.

De billigste færgeoverfarter i Europa

I modsætning til diagrammet, der viser de dyreste ruter, kan vi se, at det hovedsageligt er lange overfarter (Travemünde-Liepaja, Barcelona-Civitavecchia, Klaipeda-Kiel og Barcelona-Porto Torres), der rangerer blandt de billigste i Europa.

De billigste anløbshavne for færgeoverfarter i Europa

Vi har analyseret og rangeret færgehavnene efter prisindekset for overfarter til hver havn.

De billigste anløbshavne for færgeoverfarter i Europa

De dyreste færgedestinationer i Europa

Vi har analyseret og rangeret færgehavnene efter prisindekset for overfarter til hver havn.

De dyreste færgedestinationer i Europa

Sammenligning af færgeprisindekset pr. måned i året

Vi ønskede at finde ud af, om færgepriserne er sæsonbestemte, og om de varierer i forhold til den måned på året, hvor overfarten finder sted. Mange transportvirksomheder, såsom jernbaner og flyselskaber, varierer deres priser betydeligt i forhold til efterspørgslen, som ofte er meget højere i sommerferien.

Sammenligning af færgeprisindekset pr. måned i året

På europæisk plan kan vi se, at færgepriserne i gennemsnit er højere fra juli til september, hvilket svarer til sommerperioden i Europa og derfor er højsæson for færgerejser. Men uden for denne sommerperiode er priserne kun lidt lavere i gennemsnit. En mere detaljeret analyse land for land (se de andre faner) viser, at denne sæsonbestemthed er mere udtalt i nogle lande.

Sammenligning af færgeprisindekset efter ugedag

Vi ønskede også at vide, om prisen på en færgeoverfart varierer i forhold til ugedagen.

Sammenligning af færgeprisindekset efter ugedag

Vi fandt ud af, at overfarter med afgang i weekenden var lidt dyrere end dem med afgang på en hverdag. Når vi analyserer land for land (se andre faner), kan vi se, at dette kriterium ikke altid er relevant.

Undersøgelsens metodologi

For at gennemføre denne undersøgelse indsamlede vi næsten 110.000 priser for færgeoverfarter. Nogle priser omfattede en rejse for en person uden køretøj, andre for 2 voksne og et køretøj. Vi standardiserede derefter disse priser for at få en pris pr. person. Hver pris blev derefter konverteret for at få et indeks, der repræsenterer omkostningerne pr. 100 kørte kilometer.

Det skal bemærkes, at det kun er prisen, der er taget i betragtning i denne undersøgelse, uanset kvaliteten af servicen om bord, forskelle i personalets løn osv.

Begrænsninger i undersøgelsen

Det er vigtigt at erkende, at denne analyse af færgetakster i Europa, ligesom alle andre undersøgelser, har visse begrænsninger, som man bør tage højde for. Disse begrænsninger kan påvirke omfanget og nøjagtigheden af de opnåede resultater.

For det første er det vigtigt at bemærke, at undersøgelsen er baseret på tilgængelige og indsamlede data, hvilket betyder, at der kan være variationer i dækningen af færgeselskaber og destinationer, der er inkluderet. Som følge heraf kan nogle aktører eller ruter ikke være repræsenteret i analysen.

Desuden er færgepriserne udsat for udsving på grund af faktorer som sæsonudsving, efterspørgsel og særlige kampagner. Det er derfor vigtigt at erkende, at priserne kan ændre sig over tid, og at de opnåede resultater afspejler et øjebliksbillede.

Derudover er det vigtigt at bemærke, at færgepriserne kan variere afhængigt af en række faktorer, såsom økonomiske forskelle mellem lande, statslige tilskudspolitikker på visse ruter, selskabernes kvalitets- og serviceniveau, valutakurser og de enkelte selskabers prispolitikker. Disse forskelle kan påvirke de observerede prisforskelle mellem landene og vil sandsynligvis kræve en dybdegående analyse.

Endelig skal det nævnes, at færgepriserne kan variere afhængigt af passagerkategorier og de typer af tjenester, der tilbydes, hvilket kan føre til betydelige prisvariationer.

Med disse begrænsninger in mente er det vigtigt at fortolke resultaterne på en afbalanceret måde og at bruge resultaterne som en generel guide til at forstå tendenser og variationer i færgepriser i hele Europa.

Fokus på færgepriser i Danmark

I dette afsnit vil vi fokusere på færgeoverfarter fra Danmark. Ved at analysere færgepriserne på forskellige ruter, der forbinder Danmark med andre europæiske lande, samt indenrigsoverfarter, vil vi forsøge at fremhæve pristendenser og variationer i omkostninger for rejsende i henhold til forskellige kriterier.

Vigtige punkter

 • Danmark er det 13. dyreste land i Europa at rejse til med færge, hvilket placerer det midt i tabellen.
 • Overfarter til Tyskland, hovedsageligt ruten Rodby-Puttgarden, er de dyreste i Danmark.
 • Ruten Oslo-København har det laveste prisindeks af alle de overfarter, der betjener Danmark.
 • Fra september og frem ser færgepriserne ud til at falde markant.

Priser for indenlandske og internationale overfarter fra Danmark

Vi har sammenlignet priserne på alle overfarter fra Danmark til andre europæiske lande, såvel som indenrigsoverfarter.

Overfarter til Tyskland er de dyreste fra Danmark.

Ruterne mellem Danmark og Sverige eller Norge er de billigste.

Ranking af færgeruter i Danmark

Vi har udvalgt alle færgeruterne i Danmark og rangeret dem efter prisindekset fra højest til lavest.

Som det fremgår af den foregående graf, skiller ruterne til Tyskland (Rodby-Puttgarden og Gedser-Rostock) sig ud med deres høje pris i forhold til den tilbagelagte distance.

Ruter, der betjener Norge, og især hovedstaden Oslo, har en meget lav gennemsnitspris.

Rangering af færgehavne i Danmark

Vi har analyseret alle de danske havne, der betjenes af mindst én færgerute, og derefter rangeret dem efter prisindekset fra højest til lavest.

Analyse af prisindekset i Danmark efter afgangsmåned

Vi ønskede at finde ud af, om færgepriserne i Danmark varierede afhængigt af afgangsmåneden.

Fra september og frem ser færgepriserne ud til at falde markant.

Analyse af færgepriserne i Danmark fordelt på ugedage

Vi ønskede at finde ud af, om det var dyrere eller billigere at rejse med færge på en weekenddag (fredag til søndag) end på en hverdag (mandag til torsdag).

Der er ingen forskel på færgepriserne i weekenden og på hverdage i Danmark.

Fokus på færgepriser i Storbritannien

I dette afsnit vil vi fokusere på færgeoverfarter fra Storbritannien. Ved at analysere færgepriserne på forskellige ruter, der forbinder Storbritannien med andre europæiske lande, samt indenrigsoverfarter, vil vi forsøge at fremhæve pristendenser og variationer i omkostninger for rejsende i henhold til forskellige kriterier.

Vigtige punkter

 • Storbritannien er det næstdyreste land i Europa, når det gælder færgeoverfarter.
 • Indenrigsfærger er langt de dyreste i forhold til den tilbagelagte afstand.
 • Ruten mellem Lymington og Yarmouth er den dyreste, og det samme gælder ruter, der betjener Isle of Wight generelt.
 • Overfarter til Spanien er i gennemsnit de billigste.
 • Ruten fra Lerwick til Aberdeen, der forbinder Shetlandsøerne med Skotland, er den billigste i landet.
 • Som følge heraf er Yarmouth den dyreste færgehavn og Lerwick den billigste.

Priser for indenlandske og internationale overfarter fra Storbritannien

Vi har sammenlignet priserne på alle overfarter fra Storbritannien til andre europæiske lande, såvel som indenrigsoverfarter.

Indenrigsfærgerne er langt de dyreste i forhold til den tilbagelagte distance.

Overfarter til Spanien er forholdsmæssigt de billigste i gennemsnit.

Rangliste over færger i Storbritannien

Vi har udvalgt alle færgeruterne i Storbritannien og rangeret dem efter prisindekset fra højest til lavest.

Ruten Lymington - Yarmouth er den dyreste, og det samme gælder ruterne til Isle of Wight generelt.

Rangliste over færgehavne i Storbritannien

Vi har analyseret alle de britiske havne, der betjenes af mindst én færgerute, og rangeret dem efter prisindeks fra højest til lavest.

Lerwick, Aberdeen, Liverpool, Kirwall og Hull er de billigste færgedestinationer i Storbritannien.

Analyse af det britiske prisindeks efter afgangsmåned

Vi ønskede at finde ud af, om færgepriserne i Storbritannien varierer afhængigt af afgangsmåneden.

Vi kan se, at der ikke er nogen egentlig sæsonvariation i færgepriserne, selvom priserne er lidt lavere i september og oktober.

Færgepriser i Storbritannien efter ugedag

Vi ville gerne vide, om det var dyrere eller billigere at rejse med færge på en weekenddag (fredag til søndag) end på en hverdag (mandag til torsdag).

Vi fandt ud af, at der var meget lille forskel mellem en weekendafgang og en hverdagsafgang.

Fokus på færgepriser i Frankrig

I dette afsnit vil vi fokusere på færgeoverfarter fra Frankrig. Ved at analysere færgepriserne på forskellige ruter, der forbinder Frankrig med andre europæiske lande, samt indenrigsoverfarter, vil vi forsøge at fremhæve pristendenser og variationer i omkostninger for rejsende i henhold til forskellige kriterier.

Vigtige punkter

 • Frankrig er det 12. billigste land i Europa at rejse til med færge.
 • Overfarter til Marokko er langt de billigste.
 • Omvendt har ruterne til Italien, især overfarten fra Bonifacio til Sardinien, og ruterne til Storbritannien de højeste prisindekser.
 • Som med Marokko er ruterne til Korsika blandt de billigste.
 • August er den dyreste måned at rejse med færge i Frankrig.

Priser for nationale og internationale overfarter fra Frankrig

Vi har sammenlignet priserne på alle overfarter fra Frankrig til andre europæiske lande samt indenrigsoverfarter.

Når det gælder færgeoverfarter fra Frankrig, er der én ting, der skiller sig ud: destinationer til Marokko, Tunesien og Korsika har nogle af de mest overkommelige priser. Faktisk ligger disse overfarter et godt stykke under gennemsnitspriserne på andre ruter.

Der er også overfarter til Irland, hvor priserne er ret moderate.

Rangering af færgeruter i Frankrig

Vi har udvalgt alle færgeruterne i Frankrig og rangeret dem efter prisindekset fra højeste til laveste.

Overfarten mellem Bonifacio og Sardinien er langt den dyreste.

Overfarterne mellem Toulon og Porto Torres, dem til Marokko fra Sète og generelt dem mellem kontinentet og Korsika er de billigste i Frankrig.

Det skal dog bemærkes, at overfarterne til Korsika modtager tilskud fra de franske myndigheder som en del af "Dotation de Continuité Territoriale", hvilket gør det muligt for visse rederier at tilbyde lavere priser.

Rangering af færgehavne i Frankrig

Vi har analyseret alle de havne i Frankrig, der betjenes af mindst én færge, og derefter rangeret dem efter prisindeks fra højeste til laveste.

Analyse af prisindekset i Frankrig efter afgangsmåned

Vi ønskede at finde ud af, om færgepriserne i Frankrig varierer afhængigt af afgangsmåneden.

August er den dyreste måned at rejse til Frankrig med færge.

Analyse af færgepriser i Frankrig efter ugedag

Vi ville gerne vide, om det var dyrere eller billigere at rejse med færge i weekenden (fredag til søndag) end på en hverdag (mandag til torsdag).

I Frankrig er der ingen reel prisforskel mellem en weekendafgang og en hverdagsafgang.

Fokus på færgepriser i Spanien

I dette afsnit vil vi fokusere på færgeoverfarter fra Spanien. Ved at analysere færgepriserne på forskellige ruter, der forbinder Spanien med andre europæiske lande, samt indenrigsoverfarter, vil vi forsøge at fremhæve pristendenser og variationer i omkostninger for rejsende i henhold til forskellige kriterier.

Vigtige punkter

 • Spanien er det 9. dyreste land i Europa at rejse til med færge.
 • Overfarter til Marokko har langt det højeste prisindeks.
 • Omvendt har overfarter til Italien, især ruten Barcelona-Civitavecchia, og til Irland med ruten Bilbao-Rosslare, det laveste prisindeks.

Priser for nationale og internationale overfarter fra Spanien

Vi har sammenlignet priserne på alle overfarter fra Spanien til andre europæiske lande, såvel som indenlandske overfarter.

Overfarter til Marokko har langt det højeste prisindeks.

Omvendt har overfarter til Italien og Irland det laveste prisindeks.

De dyreste færgeruter i Spanien

Vi har udvalgt alle færgeruterne i Spanien og rangeret dem med det højeste prisindeks.

Ruterne mellem Tangier ved Marox og Algiersciras eller Tarifa er blandt de dyreste i Spanien.

De lokale ruter til Lanzarote på De Kanariske Øer har også en meget høj gennemsnitlig overfartspris.

De billigste færgeruter i Spanien

Vi har udvalgt alle færgeruterne i Spanien og rangeret dem med det laveste prisindeks.

Det er de lange overfarter, som f.eks. til Italien fra Barcelona, og dem, der forbinder De Kanariske Øer (Arrecife) med fastlandet, som har det laveste prisindeks i landet.

Rangering af færgehavne i Spanien

Vi har analyseret alle de havne i Spanien, der betjenes af mindst én færgeforbindelse, og derefter rangeret dem efter prisindeks fra højest til lavest.

Analyse af prisindekset i Spanien efter afgangsmåned

Vi ønskede at finde ud af, om færgepriserne i Spanien varierer afhængigt af afgangsmåneden.

Analyse af færgepriserne i Spanien efter ugedag

Vi ville finde ud af, om det var dyrere eller billigere at rejse med færge på en weekenddag (fredag til søndag) end på en hverdag (mandag til torsdag).

I Spanien er der meget lille prisforskel mellem at rejse med færge i weekenden eller på en hverdag.

Fokus på færgepriser i Italien

I dette afsnit vil vi fokusere på færgeoverfarter fra Italien. Ved at analysere færgepriserne på forskellige ruter, der forbinder Italien med andre europæiske lande, samt indenrigsoverfarter, vil vi forsøge at fremhæve pristendenser og variationer i omkostninger for rejsende i henhold til forskellige kriterier.

Vigtige punkter

 • Italien er det 6. dyreste land i Europa at rejse til med færge.
 • Ruterne mellem Italien og Malta og indenrigsruterne er i gennemsnit dem, der har det højeste prisindeks.
 • Færgeruten fra Santa Marina Salina til Rinella på øen Salina er langt den dyreste i Italien.
 • Ruterne mellem Barcelona fra Civitavecchia og Porto Torres er de billigste i landet i forhold til den tilbagelagte distance.

Priser på nationale og internationale overfarter fra Italien

Vi har sammenlignet priserne på alle overfarter fra Italien til andre europæiske lande, såvel som indenrigsoverfarter.

Overfarter til øen Malta (Valletta) og indenrigsoverfarter (øer -> fastland) viser det højeste prisindeks.

Lange overfarter over Middelhavet til Spanien, Marokko eller Tunesien er de billigste i landet.

De dyreste færgeruter i Italien

Vi har udvalgt alle færgeruterne i Italien og rangeret dem med det højeste prisindeks.

Forbindelsen mellem Santa Marina Salina og Rinella på øen Salina er den dyreste overfart i Italien i forhold til den tilbagelagte distance.

De billigste færgeruter i Italien

Vi har udvalgt alle færgeruterne i Italien og rangeret dem med det laveste prisindeks.

Overfarterne til Spanien (Bacelona) fra Civitavcchia og Porto Torres på Sardinien har de laveste prisindekser i Italien.

De dyreste havne i Italien

Vi har analyseret alle de italienske havne, der betjenes af mindst én færgeforbindelse, og derefter rangeret dem med det højeste prisindeks.

De billigste havne i Italien

Vi har analyseret alle de italienske havne, der betjenes af mindst én færgeforbindelse, og derefter rangeret dem med det laveste prisindeks.

Analyse af prisindekset i Italien efter afgangsmåned

Vi ønskede at finde ud af, om færgepriserne i Italien varierer afhængigt af afgangsmåneden.

Priserne ser ud til at falde efter september.

Analyse af færgepriserne i Italien efter ugedag

Vi ville gerne vide, om det var dyrere eller billigere at rejse med færge i weekenden (fredag til søndag) end på en hverdag (mandag til torsdag).

Der er ingen forskel på færgepriserne i weekenden og på hverdage i Italien.

Fokus på færgepriser i Grækenland

I dette afsnit vil vi fokusere på færgeoverfarter fra Grækenland. Ved at analysere færgepriserne på forskellige ruter, der forbinder Grækenland med andre europæiske lande, samt indenrigsoverfarter, vil vi forsøge at fremhæve pristendenser og variationer i omkostninger for rejsende i henhold til forskellige kriterier.

Vigtige punkter

 • Grækenland er det 11. dyreste land i Europa at rejse til med færge.
 • Færgeforbindelser til Tyrkiet fra de græske øer (især ruten Chios - Cesme) er langt de dyreste, mens forbindelser til Italien er de billigste.
 • Patras fra Venedig og Ancona er de billigste færgeruter i landet.
 • Weekender ser ud til at være dyrere end hverdage.
 • Fra november og frem er priserne meget lavere (men mange linjer sejler ikke længere i vinterperioden).

Priser på indenlandske og internationale overfarter fra Grækenland

Vi har sammenlignet priserne på alle overfarter fra Grækenland til andre europæiske lande, såvel som indenrigsoverfarter.

Overfarterne mellem Grækenland og Tyrkiet er langt de dyreste i landet.

Indenlandske overfarter og især overfarter til Italien er meget billigere.

De dyreste færgeruter i Grækenland

Vi har udvalgt alle færgeruterne i Grækenland og rangeret dem med det højeste prisindeks.

To færgeruter skiller sig ud fra resten på grund af deres høje priser.

Som det fremgår af den foregående graf, er ruten Chios > Csme, mellem Grækenland og Tyrkiet, den dyreste i landet i forhold til den tilbagelagte distance.

Den dyreste indenrigsoverfart er mellem Kosta og Spetses.

De billigste færgeruter i Grækenland

Vi har udvalgt alle færgeruterne i Grækenland og rangeret dem med det laveste prisindeks.

Færgeruterne til Italien, og især dem mellem Patras og Venedig eller Ancona, er de billigste i landet.

Det skal også bemærkes, at et stort antal nationale ruter mellem de græske øer er ret billige.

De dyreste havne i Grækenland

Vi har analyseret alle de græske havne, der betjenes af mindst én færgerute, og derefter rangeret dem med det højeste prisindeks.

De billigste havne i Grækenland

Vi har analyseret alle de græske havne, der betjenes af mindst én færgeforbindelse, og derefter rangeret dem med det laveste prisindeks.

Analyse af prisindekset i Grækenland efter afgangsmåned

Vi ønskede at finde ud af, om færgepriserne i Grækenland varierer afhængigt af afgangsmåneden.

Fra november og frem er priserne meget lavere (selvom mange linjer ikke længere sejler i vinterperioden).

Analyse af færgepriser i Grækenland efter ugedag

Vi ville gerne vide, om det var dyrere eller billigere at rejse med færge i weekenden (fredag til søndag) end på en hverdag (mandag til torsdag).

At rejse i weekenden ser ud til at være dyrere end at rejse i løbet af ugen.

Fokus på færgepriser i Norge

I dette afsnit vil vi fokusere på færgeoverfarter fra Norge. Ved at analysere færgepriserne på forskellige ruter, der forbinder Norge med andre europæiske lande, samt indenrigsoverfarter, vil vi forsøge at fremhæve pristendenser og variationer i omkostninger for rejsende i henhold til forskellige kriterier.

Vigtige punkter

 • Norge er det 6. billigste land i Europa at rejse til med færge, lige efter Sverige.
 • Forbindelserne til Tyskland og indenrigsoverfarterne er de dyreste i landet.
 • Overfarterne til Sverige er langt de billigste (især ruten Sandefjord-Stromstad).

Priser for indenlandske og internationale overfarter fra Norge

Vi har sammenlignet priserne på alle overfarter fra Norge til andre europæiske lande samt indenrigsoverfarter.

Forbindelserne til Tyskland og indenrigsoverfarterne er de dyreste i landet.

Overfarter til Sverige er langt de billigste (især ruten Sandefjord-Stromstad).

Rangering af færgeruter i Norge

Vi har udvalgt alle færgeruterne i Norge og rangeret dem efter prisindekset fra højest til lavest.

Rangering af færgehavne i Norge

Vi har analyseret alle havne i Norge, der betjenes af mindst én færgerute, og rangeret dem efter prisindekset fra højeste til laveste.

Analyse af prisindekset i Norge efter afgangsmåned

Vi ønskede at finde ud af, om færgepriserne i Norge varierer afhængigt af afgangsmåneden.

Analyse af færgepriser i Norge efter ugedag

Vi ville finde ud af, om det var dyrere eller billigere at rejse med færge på en weekenddag (fredag til søndag) end på en hverdag (mandag til torsdag).

I gennemsnit er færgepriserne lidt højere i weekenden.

Fokus på færgepriser i Sverige

I dette afsnit vil vi fokusere på færgeoverfarter fra Sverige. Ved at analysere færgepriserne på forskellige ruter, der forbinder Sverige med andre europæiske lande, samt indenrigsoverfarter, vil vi forsøge at fremhæve pristendenser og variationer i omkostninger for rejsende i henhold til forskellige kriterier.

Vigtige punkter

 • Sverige er det 5. billigste land i Europa at rejse til med færge, lige foran Norge.
 • Overfarter med Norge (især Stromstad-Sandefjord-ruten) er de billigste i landet.
 • Omvendt er overfarterne til Danmark de dyreste.
 • Ruten Kapellskär-Lumparland har det højeste prisindeks.
 • Priserne er højest fra juni til august.

Priser for indenlandske og internationale overfarter fra Sverige

Vi har sammenlignet priserne på alle overfarter fra Sverige til andre europæiske lande samt indenrigsoverfarter.

Overfarter til Norge (især Stromstad-Sandefjord-ruten) er de billigste i landet.

Omvendt er overfarterne til Danmark de dyreste.

Rangering af færgeruter i Sverige

Vi har udvalgt alle færgeruterne i Sverige og rangeret dem efter pris, fra højest til lavest.

Rangliste over færgehavne i Sverige

Vi har analyseret alle havne i Sverige, der betjenes af mindst én færgerute, og rangeret dem efter prisindekset fra højest til lavest.

Analyse af prisindekset i Sverige efter afgangsmåned

Vi ønskede at finde ud af, om færgepriserne i Sverige varierer afhængigt af afgangsmåneden.

Priserne er højest fra juni til august.

Færgepriser i Sverige fordelt på ugedage

Vi ville finde ud af, om det var dyrere eller billigere at rejse med færge på en weekenddag (fredag til søndag) end på en hverdag (mandag til torsdag).

Fokus på færgepriser i Finland

I dette afsnit vil vi fokusere på færgeoverfarter fra Finland. Ved at analysere færgepriserne på forskellige ruter, der forbinder Finland med andre europæiske lande, samt indenlandske overfarter, vil vi forsøge at fremhæve pristendenser og variationer i omkostninger for rejsende i henhold til forskellige kriterier.

Vigtige punkter

 • Finland er det 7. billigste land i Europa at rejse til med færge, efter Norge og Sverige.
 • Overfarten til Talinn i Estland har det højeste prisindeks.
 • De lange overfarter til Tyskland, især ruten Helsinki-Travemünde, er de billigste i landet.
 • Priserne er højest fra juni til august.

Priser for indenlandske og internationale overfarter fra Finland

Vi har sammenlignet priserne på alle overfarter fra Finland til andre europæiske lande, såvel som indenrigsoverfarter.

Rangliste over færger i Finland

Vi har udvalgt alle færgeruter i Finland og rangeret dem efter prisindekset fra højest til lavest.

Finland færgehavne rangliste

Vi har analyseret alle havne i Finland, der betjenes af mindst én færgerute, og rangeret dem efter prisindeks fra højeste til laveste.

Analyse af prisindekset i Finland efter afgangsmåned

Vi ønskede at finde ud af, om færgepriserne i Finland varierer afhængigt af afgangsmåneden.

Analyse af færgepriserne i Finland efter ugedag

Vi ville finde ud af, om det var dyrere eller billigere at rejse med færge på en weekenddag (fredag til søndag) end på en hverdag (mandag til torsdag).

Fokus på færgepriser i Tyskland

I dette afsnit vil vi fokusere på færgeoverfarter fra Tyskland. Ved at analysere færgepriserne på forskellige ruter, der forbinder Tyskland med andre europæiske lande, samt indenrigsoverfarter, vil vi forsøge at fremhæve pristendenser og variationer i omkostninger for rejsende i henhold til forskellige kriterier.

Vigtige punkter

 • Tyskland er det 11. billigste land i Europa at rejse til med færge, lige foran Frankrig.
 • Overfarter til Danmark, hovedsageligt Puttgarden-Rodby-ruten, er de dyreste i Tyskland.
 • Overfarter til de baltiske lande (Letland og Litauen) har det laveste prisindeks.
 • Fra september og frem falder priserne markant.

Priser for nationale og internationale overfarter fra Tyskland

Vi har sammenlignet priserne på alle overfarter fra Tyskland til andre europæiske lande samt indenlandske overfarter.

Rangering af færgeruter i Tyskland

Vi har udvalgt alle færgeruter i Tyskland og rangeret dem efter prisindekset fra højeste til laveste.

Rangering af færgehavne i Tyskland

Vi har analyseret alle havne i Tyskland, der betjenes af mindst én færgerute, og rangeret dem efter prisindekset fra det højeste til det laveste.

Analyse af prisindekset i Tyskland efter afgangsmåned

Vi ønskede at finde ud af, om færgepriserne i Tyskland varierer afhængigt af afgangsmåneden.

Analyse af færgepriserne i Tyskland efter ugedag

Vi ville finde ud af, om det var dyrere eller billigere at rejse med færge på en weekenddag (fredag til søndag) end på en hverdag (mandag til torsdag).

Fokus på færgepriser i Holland

I dette afsnit vil vi fokusere på færgeoverfarter fra Holland. Ved at analysere færgepriserne på forskellige ruter, der forbinder Holland med andre europæiske lande, samt indenlandske overfarter, vil vi forsøge at fremhæve pristendenser og variationer i omkostninger for rejsende i henhold til forskellige kriterier.

Vigtige punkter

 • Holland er det 13. billigste land i Europa at rejse med færge til og ligger i midten af denne europæiske rangliste.
 • Hoek van Holland-Harwich-ruten har det højeste prisindeks.
 • Det er dyrere at rejse med færge i juli og august.
 • Priserne er højere for overfarter med afgang på hverdage end i weekenden.

Priser for indenlandske og internationale overfarter fra Holland

Vi har sammenlignet priserne på alle overfarter fra Holland til andre europæiske lande samt indenrigsoverfarter.

Rangering af færgeruter i Holland

Vi har udvalgt alle færgeruterne i Holland og rangeret dem efter prisindekset fra højeste til laveste.

Rangliste over færgehavne i Holland

Vi har analyseret alle havne i Holland, der betjenes af mindst én færgerute, og rangeret dem efter prisindekset fra det højeste til det laveste.

Analyse af prisindekset i Holland efter afgangsmåned

Vi ønskede at finde ud af, om færgepriserne i Holland varierer afhængigt af afgangsmåneden.

Analyse af færgepriserne i Holland efter ugedag

Vi ville finde ud af, om det var dyrere eller billigere at rejse med færge på en weekenddag (fredag til søndag) end på en hverdag (mandag til torsdag).

Fokus på færgepriser i Irland

I dette afsnit vil vi fokusere på færgeoverfarter fra Irland. Ved at analysere færgepriserne på forskellige ruter, der forbinder Irland med andre europæiske lande, samt indenrigsoverfarter, vil vi forsøge at fremhæve pristendenser og variationer i omkostninger for rejsende i henhold til forskellige kriterier.

Vigtige punkter

 • Irland er det 12. dyreste land i Europa at rejse til med færge, og det ligger midt i den europæiske ligatabel.
 • Overfarter til Storbritannien er langt de dyreste.
 • Overfarter til Spanien, især ruten Rosslare-Bilbao, har det laveste prisindeks.
 • Færgepriserne er lidt højere i juli og august.
 • Det er billigere at rejse med færge på en hverdag end i weekenden.

Indenlandske og internationale færgepriser fra Irland

Vi har sammenlignet priserne på alle overfarter fra Irland til andre europæiske lande samt indenrigsoverfarter.

Rangliste over færger i Irland

Vi har udvalgt alle færgeruterne i Irland og rangeret dem efter pris fra højeste til laveste.

Rangliste over færgehavne i Irland

Vi har analyseret alle de havne i Irland, der betjenes af mindst én færgerute, og rangeret dem efter prisindeks fra højeste til laveste.

Analyse af prisindekset i Irland efter afgangsmåned

Vi ønskede at finde ud af, om færgepriserne i Irland varierede afhængigt af afgangsmåneden.

Analyse af færgepriserne i Irland efter ugedag

Vi ville finde ud af, om det var dyrere eller billigere at rejse med færge på en weekenddag (fredag til søndag) end på en hverdag (mandag til torsdag).

Fokus på færgepriser i Portugal

I dette afsnit vil vi fokusere på færgeoverfarter fra Portugal. Ved at analysere færgepriserne på forskellige ruter, der forbinder Portugal med andre europæiske lande, samt indenlandske overfarter, vil vi forsøge at fremhæve pristendenser og variationer i omkostninger for rejsende i henhold til forskellige kriterier.

Vigtige punkter

 • Portugal er det 8. dyreste land i Europa at rejse til med færge, lige foran Spanien.
 • Overfarten mellem Madeira og Porto Santo er den dyreste i Portugal.
 • På Azorerne er færgeruterne mellem Velas og Horta og mellem Santa Cruz das Flors og Corvo langt de billigste.
 • Der er ingen egentlige sæsonudsving. Priserne varierer ikke i forhold til årets måneder.

Priser for nationale og internationale overfarter fra Portugal

Vi har sammenlignet priserne på alle overfarter fra Portugal til andre europæiske lande, såvel som indenlandske overfarter.

Rangering af færgeruter i Portugal

Vi har udvalgt alle færgeruter i Portugal (Madeira og Azorerne) og rangeret dem efter prisindekset fra højeste til laveste.

Rangliste over færgehavne i Portugal

Vi har analyseret alle de havne i Portugal, der betjenes af mindst én færgerute, og derefter rangeret dem efter prisindekset fra højest til lavest.

Analyse af prisindekset i Portugal efter afgangsmåned

Vi ønskede at finde ud af, om færgepriserne i Portugal varierer afhængigt af afgangsmåneden.

Analyse af færgepriserne i Portugal efter ugedag

Vi ville finde ud af, om det var dyrere eller billigere at rejse med færge på en weekenddag (fredag til søndag) end på en hverdag (mandag til torsdag).

Fokus på færgepriser i Polen

I dette afsnit vil vi fokusere på færgeoverfarter fra Polen. Ved at analysere færgepriserne på forskellige ruter, der forbinder Polen med andre europæiske lande, samt indenrigsoverfarter, vil vi forsøge at fremhæve pristendenser og variationer i omkostninger for rejsende i henhold til forskellige kriterier.

Vigtige punkter

 • Polen er det 4. billigste land i Europa at rejse til med færge.
 • Ruten mellem Gdansk og Nynashamn er langt den billigste til Polen.
 • Priserne er lidt højere i juli og august.

Priser for indenrigs- og udenrigsoverfarter fra Polen

Vi har sammenlignet priserne på alle overfarter fra Polen til andre europæiske lande, såvel som indenrigsoverfarter.

Rangering af færgeruter i Polen

Vi har udvalgt alle færgeruter i Polen og rangeret dem efter prisindekset fra højeste til laveste.

Rangering af færgehavne i Polen

Vi har analyseret alle havne i Polen, der betjenes af mindst én færgerute, og rangeret dem efter prisindekset fra højest til lavest.

Analyse af prisindekset i Polen efter afgangsmåned

Vi ønskede at finde ud af, om færgepriserne i Polen varierer afhængigt af afgangsmåneden.

En analyse af færgepriserne i Polen fordelt på ugedage.

Vi ville finde ud af, om det var dyrere eller billigere at rejse med færge på en weekenddag (fredag til søndag) end på en hverdag (mandag til torsdag).

Fokus på færgepriser i Kroatien

I dette afsnit vil vi fokusere på færgeoverfarter fra Kroatien. Ved at analysere færgepriserne på forskellige ruter, der forbinder Kroatien med andre europæiske lande, samt indenrigsoverfarter, vil vi forsøge at fremhæve pristendenser og variationer i omkostninger for rejsende i henhold til forskellige kriterier.

Vigtige punkter

 • Kroatien ligger lige i midten af vores rangliste over europæiske lande, mellem Danmark og Holland.
 • Færgelinjen fra Porec til Trieste i Italien er den billigste i landet i forhold til den tilbagelagte afstand.
 • Linjen Umag-Venedig er derimod den overfart, der har det højeste prisindeks.
 • August er den dyreste måned at rejse med færge fra Kroatien
 • Færgeoverfarter, der afgår på en hverdag, ser ud til at være dyrere end dem, der afgår i weekenden.

Priser på indenlandske og internationale færgeoverfarter fra Kroatien

Vi har sammenlignet priserne på alle færger fra Kroatien til andre europæiske lande og indenrigsruter.

Rangering af færgeruter i Kroatien

Vi har udvalgt alle færgeruterne i Kroatien og rangeret dem efter prisindekset fra højeste til laveste.

Rangering af færgehavne i Kroatien

Vi har analyseret alle havne i Kroatien, der betjenes af mindst én færgerute, og rangeret dem efter prisindekset fra højest til lavest.

Analyse af prisindekset i Kroatien efter afgangsmåned

Vi ønskede at finde ud af, om færgepriserne i Kroatien varierer afhængigt af afgangsmåneden.

Analyse af færgepriserne i Kroatien efter ugedag

Vi ville finde ud af, om det var dyrere eller billigere at rejse med færge på en weekenddag (fredag til søndag) end på en hverdag (mandag til torsdag).

None
None
None
None